Menu

Drăgălășenia florilor se întipărește și pe chipul nostru❤

Ce nuante pot folosi cand port o piesa colorata?

În articolul de astăzi am decis să descâlcesc o temă care ridică multe întrebări clientelor cu care lucrez.

Cum accesorizez și asortez o rochie colorată?

Ce culori arată bine împreună și ce nuanțe nu ar trebui alăturate?

Asortez nuanța pantofilor la ținută, sau pe cea a genții la încălțăminte?

Asortarea mai multor culori într-o ținută - căci acesta e subiectul - nu e o știință care cere multiple doctorate, dar nu e nici chiar cea mai simplă chestiune. Lucrurile nu sunt la fel de ușoare ca atunci când, de pildă, vrei doar îți prinzi o agrafă cu perle în păr sau când ținuta este neagră și îi poți adăuga accesorii în culoarea ta preferată.

Când e vorba de combinații cromatice, e bine să ții cont de culoarea dominantă a ținutei (piesa centrală, de cele mai multe ori) și să conștientizezi în ce tip de armonii cromatice te simți cel mai bine: o nuanță neutră și una puternică? două pasteluri, delicate și luminoase, puse împreună? culori rafinate, care te duc cu gândul la pietre prețioase? mai multe culori vii, care atrag atenția și îți subliniază prezența?

O altă posibilitate de lucru cu cromatica este să te întrebi dacă preferi ca accesoriile să fie cele care atrag atenția prin culoare (încălțămintea, un colier, o curea, geanta) sau ții ca îmbrăcămintea să magnetizeze privirile. Nu există răspuns bun sau nepotrivit, totul ține de gustul, stilul și personalitatea fiecărei femei.

Indiferent de răspunsurile tale, îți las mai jos 2 principii stilistice clarificatoare în construirea ținutelor, urmate de asocieri cromatice pe care ți le recomand pentru 5 rochii semnate Izabela Mandoiu.

Asortează culorile, dar nu cu rigiditate sau exces de zel!

Purtarea mai multor elemente (din ținută) în nuanțe identice funcționează... până la un punct. Arată extraordinar, de exemplu, să asortezi un plic argintiu la o rochie a cărei suprafață satinată are o discretă strălucire argintie. În mod similar, un inel cu piatră verde smarald se potrivește cu eleganța unei rochii în altă nuanță de verde (întunecat, cum este verdele pădure, sau pastel, cum este verdele mentă).

Însă o geantă roz, asortată cu pantofi roz, care sunt purtați la o rochie tot roz - este deja exagerat! Armonia cromatică ține de echilibru vizual. În momentul în care un element devine excesiv, ostentativ, suprasolitat, bunul gust al ținutei este anulat.

În loc de a ține ca toate detaliile ținutei să fie în aceeași nuanță, mergi la sigur alăturând nuanțe diferite din aceeași familie de culori. Când rochia e roz, alege încălțămintea într-un ton de vișiniu. Opțiunea care sugerează un stil modern, creativ și totuși iscusit stilistic este să îmbini culori diferite, care se potențează reciproc. Rochia roz de mai sus devine spectaculoasă, distinsă și atinsă de personalitatea purtătoarei când este purtată cu încălțăminte turcoaz.

Definește-ți stilul, înainte de orice

Una din cele mai bune modalități pentru a avea o ținută care ți se potrivește din toate punctele de vedere este să știi ce stil ai. Mie îmi place să îi spun "identitate stilistică". În felul acesta, femeia care ești este susținută de hainele purtate (prin culorile potrivite, printr-o croială bună, printr-un model în care corpul tău se simte în largul său), în loc de a fi eclipsată sau incomodată.

Uneori, poți avea impresia că stilul ți se schimbă: în funcție de starea ta sufletească, de anotimp, de ocazie... La birou, poate preferi să ai un aspect mai conservator, profesional și rezervat, în timp ce la evenimentele sociale (de seară sau de zi), te regăsești în piese feminine, elegante, clasice. Sau cine știe, poate în weekenduri te îmbraci casual și sport, iar în timpul săptămânii modern, boem.

Nu stilul sau personalitatea ți se schimbă (ele rămân aceleași), ci doar expresia lor stilistică. Ce e nevoie să descoperi în toate aceste ținute sunt punctele lor comune: cât de colorate vrei să fie hainele? preferi să porți mereu rochii și fuste, sau mai curând pantaloni, jeanși, salopete? contează mai mult eleganța pentru tine sau pui accent pe confort? Cu alte cuvinte, ce nu se schimbă niciodată?

Ce culori (de încălțăminte, geantă, curea, bijuterii) pot asorta la rochiile Izabela Mandoiu?

Este o rochie ultra-feminină și luminoasă, al cărei aer vintage se datorează dantelei și culorii delicate.

Acest galben însorit are nevoie de nuanțe diafane, care duc cu gândul la macarons și sorbeturi de fructe (roz trandafiriu pudrat, roz piersică, mov lavandă, verde mentă lăptos, oranj foarte deschis) și la culori naturale, puțin decolorate de soare (verde măsliniu deschis, similar frunzelor de măslin). Nu folosi niciodată negru sau culori stridente la această rochie.

Este o minunată nuanță energizantă, tonică, strălucitoare! Îmbrăcată în ea te vei simți trezită la viață, iar incandescența ei merită îmbinată cu alte culori la fel de intense.

Alături de verde chartreuse sau roz fucsia, combinația este veselă și revigoranta; roșul corai face echipă bună cu turcoaz și violet iris, iar toate trei împreună capătă o alură exotică; în sfârșit, asortată cu auriu, galben muștar sau galben solar, nuanța rochiei este îndulcită, capătă căldură și o notă discretă de somptuozitate.

Este genul de culoare dramatică și, în același timp, elegantă. Pentru că este inspirată din foliajul coniferelor, iți recomand să preiei culori din natură, ușor contrastante față de cea a rochiei: de la roșu întunecat sau vișiniu (cum sunt fructele de pădure), la roz fucsia închis, portocaliu terracotta, liliachiu sau verde limetă.

La fel de bine poți asorta această nuanță profundă cu alte tonuri de verde pal sau strălucitor (verde mentă, verde salvie, verde smarald, verde vegetal), pentru ca ținuta să capete luminozitate, prospețime și un plus de rafinament.

Ce nuanță vioaie și sofisticată de roz! Dacă reflexul tău este să o asortezi (previzibil) cu bej nud, roz pal sau negru, află că acest roz își păstrează eleganța și când este îmbinat cu tonuri saturate, reliefate, accentuate.

Ca să rămâi în zona ta de confort, asortează rochia roz orhidee cu accesorii vișinii sau violet întunecat. Un plus de curaj stilistic ar însemna să-i pui alături turcoaz sau verde smarald, în timp ce ținuta capătă un aspect contemporan când rozul este folosit în combinație cu roșu aprins și portocaliu incandescent.

Nuanța întunecată și regală a acestei rochii violet cere accente cromatice la fel de prețioase și  sofisticate.

Ca să o pui în evidență, o vei asorta fie cu o nuanță fină de mov lavandă, fie cu un ton bogat de auriu întunecat sau de bronz, fie cu o culoare pronunțată și surprinzătoare (portocaliu mandarină, albastru cobalt, turcoaz închis).

De reținut:

Una din cele mai bune modalități pentru a avea o ținută care ți se potrivește din toate punctele de vedere este să știi ce stil ai. Mie îmi place să îi spun "identitate stilistică". În felul acesta, femeia care ești este susținută de hainele purtate (prin culorile potrivite, printr-o croială bună, printr-un model în care corpul tău se simte în largul său), în loc de a fi eclipsată sau incomodată.


Articol scris de către draga noastră:
Irina Markovits
Consultant Vestimentar
Stilist Personal

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down