Menu

Echipa Izabela Măndoiu, vă urează spor la pregătirile de Paște, cu multă bucurie în suflet!❤

Șapte moduri de a purta bleumarinul în această toamnă.

În toamna asta, anumite culori par să se bucure de mai multă simpatie și vizibilitate decât altele (ai observat valul de roz intens, da?), însă o anume culoare nu se demodează niciodată.

 

Adevărat, în avantajul ei este că face parte din categoria neutrelor, cele la care putem asorta absolut orice altă nuanță - de la verde chartreuse la roz diafan, de la turcoaz la ruginiu - și tot arată minunat! Versatilitatea bleumarinului este și ceea ce îl face atât de prezent în garderobele tuturor sezoanelor, uneori sub forma unui costum de baie în dungi albe și bleumarin, alteori ca un pulover călduros și pufos. Pe de altă parte, uneori calitatea lui neutră îl blochează într-o zonă stilistică mult prea clasică sau într-o garderobă asociată activităților profesionale.

Vestea bună este că regulile stilistice au devenit din ce în ce mai permisive. Aproape că nici nu mai există reguli propriu-zise! Așa că o piesă de culoare bleumarin în garderobă înseamnă, de fapt, un singur lucru: o poți combina și asorta în mult mai multe feluri decât pare la prima vedere.

În sprijinul exercițiului meu stilistic, am căutat în colecțiile Izabelei Mandoiu o astfel de piesă și am găsit-o: jacheta din stofă brodată cu albine, disponibilă în 3 culori (bleumarin, gri deschis și negru) și cu două variante de mâneci (lungi și vestă fără mâneci).

Am ales-o pe cea bleumarin tip vestă (doar pentru ca să fie vizibile toate elementele ținutelor create, însă și cea cu mâneci lungi se pretează acelorași combinații) și o voi integra în 7 ținute, cu stiluri diferite și în alăturări cromatice armonioase, toate potrivite toate sezonului de toamnă. Invitația mea către tine? Investește într-o astfel de jachetă din stofă, nu am nicio îndoială că va deveni una din preferatele tale din garderoba de toamnă și primăvară! Alege aici culoarea preferată de tine.

 

Recomandarea #1: bleumarin cu bej cald (sau cu maro ciocolatiu)

Două nuanțe neutre, cum sunt bleumarinul și bejul, conferă imediat eleganță unei ținute când sunt purtate împreună. În plus, cum ambele sunt neutre, poți cocheta cu încălțăminte colorată.

Ca să încerci această paletă cromatică, poartă jacheta bleumarin peste un pulover bej caramel și cu pantaloni de culoarea cafelei. Sau poți înlocui pantalonii cu o fustă midi fluidă, la care încalți cizme din piele maro ciocolatiu, cu toc mediu.

Recomandarea #2: bleumarin cu alb și denim

Este una dintre cele mai clasice și întâlnite asocieri cromatice; gândește-te la toate sacourile bleumarin combinate cu cămăși albe...

Pentru o ținută relaxată, de sfârșit de săptămână, combină jacheta bleumarin cu un pulover alb cu torsade și cu o fustă din denim, al cărei tiv coboară până la jumătatea gambei. Dacă te tentează să o porți cu o fustă maxi din blugi, nu o face; lungimea jachetei nu se potrivește cu cea a fustei, iar întreaga ținută va avea proporții lipsite de armonie. Întregește ținuta cu adidași bleumarin din piele întoarsă și o geantă crossbody (sau o borsetă supradimensionată).

Dacă vrei să dai ținutei o notă romantică, înlocuiește puloverul cu o bluza albă sau crem cu guler înalt învolanat și mâneci ample, bufante.

 

Recomandarea #3: bleumarin cu verde smarald

Este una din cele mai încântătoare și armonioase combinații cromatice.

Ca să ai o ținută de zi semi-elegantă, pentru birou, poți folosi jacheta cu albine drept sacou peste un simplu top albastru, și cu o fustă plisată sau evazată, într-o frumoasă nuanță de verde smarald. Tot pentru birou, poți suprapune varianta de jachetă-vestă bleumarin peste una din rochiile-cămașă verzi ale Izabelei (aceasta sau aceasta).

Recomandarea #4: bleumarin cu dungi marinărești

Ținutele de toamnă nu trebuie să fie nici complicate, nici exclusiv în culori închise. Uneori e suficient să deschizi dulapul și să îți imaginezi câteva din hainele tale de vară încrucișate cu alte piese, ceva mai călduroase.

Pentru această ținută, caută în garderobă o rochie bleumarin de vară, peste care vei îmbrăca un pulover lejer cu dungi marinărești bleumarin cu alb (sau crem). Al treilea strat al ținutei este jacheta din stofă, pe care o poți purta descheiată, fară cordon.

Alternativa mai puțin creativă este să alegi același pulover, pe care îl vei asorta cu jeanși ecru, albi sau crem și cu botine bej.

Recomandarea #5: bleumarin cu roz

O combinație modernă, feminină și atât de ușor de realizat! Eu îmi imaginez jacheta bleumarin purtată peste o rochie midi roz tricotată, a cărei croială respectă linia corpului fară să fie mulată, și cu o geantă vișinie.

În lume și în garderobe există zeci de mii de nuanțe de roz, de la roz bonbon și roz somon, la roz fucsia, roz neon sau roz zmeuriu, iar bleumarinul merge la fel de bine cu toate. Alege o nuanță de roz care îți stă ție bine, și uită de ce rozuri sunt în tendințe!

Recomandarea #6: bleumarin cu portocaliu

Din punct de vedere tehnic și artistic, portocaliul este în opoziție cu albastrul (pe roata culorilor și în ROGVAIV), așa că o ținută în această îmbinare de culori va avea un puternic impact vizual.

Cea mai comodă variantă este să alcătuieștio ținută integral albastru sau bleumarin (jeanși albastru închis și un tricou albastru), la care adaugi o eșarfă portocalie, înfășurată peste gulerul jachetei cu albine.

O altă opțiune este ca peste ținuta și jacheta bleumarin să porți o curea portocalie din piele.

 

Recomandarea #7: bleumarin cu violet lavanda

Ce-ar fi să spargi seriozitatea bleumarinului adăugându-i o nuanță delicată? Bleumarinul este una din culorile pe care le asociem masculinității, autorității, puterii, iar contrastul cu o nuanță ultra-feminină și diafană face că ținuta să iasă din tipare.

Caută o fustă midi din tulle, genul acela înfoiat ca pentru o prințesă visătoare sau balerină urbană, într-o nuanță de violet lavandă. Adaugă-i un top din catifea mov întunecat sau un pulover în degradeuri pastel. O pereche de pantofi cu tocuri fine și înalte sunt alăturarea clasică; eu îți recomand să îndrăznești mai mult de acest registru stilistic și să încalți niște ghete biker sau o pereche de botine metalizate, aurii sau argintii.

 

De reținut:

Vestea bună este că regulile stilistice au devenit din ce în ce mai permisive. Aproape că nici nu mai există reguli propriu-zise! Așa că o piesă de culoare bleumarin în garderobă înseamnă, de fapt, un singur lucru: o poți combina și asorta în mult mai multe feluri decât pare la prima vedere.

Articol scris de către draga noastră:
Irina Markovits
Consultant Vestimentar
Stilist Personal
Cuvinte frumoase primite de la voi❤ despre jacheta bleumarin:
Silvia Toader 
Jacheta calitativa

Jacheta este de buna calitate, bine lucrata, perfecta pentru zilele de toamna.

Anca Prodan O jacheta speciala, de efect!

Jacheta este impecabil lucrata - imbinarile, modelul, materialul. Calitatea este atributul constant din creatiile acestui atelier (mai detin alte 3 rochii).

 

Codruta Indrie
Eleganta

Este o jacheta deosebita, materialul este de calitatea, are tinuta buna si un croi interesanat. Te scoate din anonimat. Multumesc.

 

Anca O tinuta gingasa!

O tinuta gingasa si eleganta pe seama modelului asimetric si a croielii inedite izvorate din acul si arta Izabelei🤩

 

Marilena Bratan
Părere de milioane

Minunat pardesiu. E o piesă pe care abia aștept să o port. Are ținută și se asortează ușor.

 

Vă mulțumim pentru încrederea pe care o aveți în noi!

Cu prețuire,

Echipa Izabela Mandoiu

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down