Menu

Colecția nouă, mult așteptată, este aici❤

– Unitate în simțiri –

Expoziție inedită, semnată Izabela Măndoiu, în București Mall-Vitan

 

Oare, astăzi,  mai știm să simțim românește?

Trăim vremuri interesante: ne trezim cu Alexa, vorbim des cu prietena Siri, Tik Tok e magnetul distracției.  Netflix aduce relaxarea de seară. Trăim acaparați de concepte, într-un iureș de entuziasm, convinși că inovația ne face viața mai ușoară. Dar, parcă, uneori, uităm să trăim cu adevărat în viața reală și, mai ales, uităm să simțim românește.

 

Dar, în mijlocul acestui iureș prin viață, alocă-ți 1 minut și spune-ne: tu ce vezi în această imagine?

 

Vesta scurta din tesatura traditionala realizata manual si blana naturala de oaie.

Bunicii și părinții noștri știu ce înseamnă munca pământului. Ei vor vedea trudă, câmpul roditor, dar mai ales talentul de a încropi frumosul, chiar și din paie de câmp.

Tinerii educați vor vedea o inițiativă dadaistă. Unii vor considera că e o expoziție abstractă, cu haine care se purtau la țară, ce nu au vreo însemnătate aparte și nici nu mai constituie o ancoră a realității de azi.

Totul are un substitut și mereu noul, ineditul, extraordinarul acaparează atenția, beneficiind de o scurtă perioadă de faimă.

În tot acest cumul de experiențe, realizăm că suntem diferiți și ne dezvoltăm în contexte sociale în continuă schimbare. Ceea ce constituia noutatea acum 20 de ani este acum învechit. Ceea ce e inovator azi, devine depășit în doar câteva luni.

Cu toate acestea, București Mall-Vitan și designerul Izabela Măndoiu se încăpățânează să sărbătorească tradițiile autentice, cu prețuire și cu mândrie, cu fiecare ocazie specială, și nu numai.

 „Într-o perioadă în care avem nevoia de certitudini, trebuie întotdeauna să privim înapoi, la Rădăcini. Este esențial să nu uităm că suntem un popor de luptători, pentru care dreptatea, cinstea și munca au fost întotdeauna elemente definitorii. Fiecare perioadă grea a fost depășită prin unitate și acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne amintim ce ne unește.

ADN-ul brandului la care lucrez de peste 8 ani este format din povești țesute cu valori. De-a lungul timpului, am cunoscut atât de multe tipologii de oameni, cu toții uniți de ceva firesc: rădăcinile. Din aceste rădăcini, am crescut cu simplitate, natural, iubire și tot ele ne-au fost fundamentul pentru a deschide orice drum în viață. E atât de simplu: indiferent de orizonturi, ne unesc tradițiile, iubirea pentru frumos, iubirea pentru patrie și, mai ales, dorul… care ne aduce mereu la vatra părintească” (Izabela Măndoiu)

 

Despre Expoziția „Unitate în simțiri”

 

Odinioară, adunările de sărbători se țineau în sat, acolo unde fiecare venea îmbrăcat în straie minunate. Locul unde se încingeau hore de pomină. În spațiul urban, contextul s-a schimbat și căutăm acele locuri care ne aduc împreună. Spatii menite să hrănească dorul de autentic, de artă a satului și, mai ales, spiritul patriotic.

București Mall-Vitan continuă să fie cadrul urban magic, ce păstrează tradițiile românești la loc de cinste. Împreună cu Izabela Măndoiu, oferă celor care îi trec pragul un strop de inspirație autentică, prin expoziția inedită, „Unitate în simțiri. Expozitia poate fi descoperită și admirată la etajul 1, în zona atrium,  până pe 15 Decembrie.

Fiecare inițiativă în colaborare cu București Mall a fost o reală provocare creativă, pentru care ne-am pregătit temeinic. Și de această dată am vrut să aduc un mesaj simplu, transpus prin toată truda de a încropi o piesă de impact – respectiv fuste altfel, din paie de câmp. Fiecare om este simplu în esență și singur nu poate construi ceva semeț. Consider însă că, uniți, mai mulți oameni simpli fac lucruri deosebite, cu un impact istoric. Cred că aceasta a fost și gândirea în temeiul căreia s-a înfăptuit Marea Unire. Cred că este și soluția pentru a trece mai ușor peste toată această perioadă dificilă. Trebuie să fim uniți în simțiri: iubitori, empatici, dar mai ales, responsabili. ” (Izabela Măndoiu)

Expoziția cuprinde povești țesute cu valori, semnate Izabela Măndoiu, din colecția- concept, inițiată încă din 2020: ROOTS – Rădăcini si nu numai. Ii cusute manual, rochii și veste cu motive tradiționale, acele creații cu care cele mai talentate fashioniste pot face un styling instagramabil de senzație!

 

Bluza tip ie cusuta manual pe lana merin si vesta din lana de oaie cu aplicatie traditionala
Ie traditionala si catrinta cusuta cu fir metalic – ambele piese vechi de peste 40 de ani
Bluza lunga cusuta manual pe matase.
Fusta pantalon din crepe.
Naframa cusuta manual pe borangic de matase cu vechime de peste 60 de ani.

 

Bluza tip ie reintepretata pe lana merin cusuta manual cu margele.
Fusta lunga din lana merin cu insertii macrame.
Capa din catifea de matase cu gluga.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down