Menu

TRADIȚII VII - OPINCI DE INSPIRAȚIE TRADIȚIONALĂ.

Expoziție, semnată Izabela Mandoiu, cu ocazia zilei de 24 Ianuarie 1859

 

24 Ianuarie 1859 - Mica Unire

Mare și minunată zi sărbătorim azi - 24 Ianuarie 1859 - Mica Unire, realizată de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1820-1873).
Primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. Prin alegerea sa ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, și al Țării Românești, la 24 ianuarie 1859, a fost înfăptuită Unirea celor două principate.

Este o zi de mare însemnătate pentru noi, pentru toți românii. Unirea noastră ca popor, ca oameni cu gânduri nobile, este una dintre cele mai de preț valori morale lăsate ca moștenire nouă, urmașii strămoșilor noștri ce au luptat pentru țară, pentru libertate, pentru credință din dragoste pentru ea, pentru România.

Bine ar fi, să cercetăm și mai mult istoria țării noastre, atât azi 24 Ianuarie, cât și în alte zile, pentru a descoperi numele mari ce au stat la baza formării noastre ca popor, ce au luptat pentru apărarea țării, au murit în luptă, au apărat credința creștină și toată bogația de momente istorice ce ne definesc pe noi, ca români.

Purtăm straie tradiționale pe 24 Ianuarie

La fel ca și în expozițiile sau prezentările anterioare, cinstim ziua de azi printr-o expoziție în care veți putea vedea ținute inspirate din straiele tradiționale.

Brand-ul Izabela Mandoiu cinstește portul popular românesc, cultura românească și tot frumosul din țara noastră.
Astfel, împreună cu: București Mall Vitan și Alexe Alina - Owner DECORAKTIVA  s-a înfăptuit această expoziție în cinstea zilei de 24 Ianuarie.


Ținute semnate Izabela Mandoiu

Florile din bumbac

Bumbacul este o fibră textilă pe care noi o folosim cu succes în atelierul nostru, realizând frumoase articole de îmbrăcăminte, tocmai pentru că este o țesătură moale și fină și este totodată durabilă și calitativă. Se folosește de zeci de ani în construcția iilor românești, acesta păstrând cusăturile manuale transpuse de femei pe pânză și se transmite din generație în generație. 

''Înainte de 1990, în România au existat 86 de filaturi și țesătorii de bumbac, iar în 2015, dintre acestea au mai rămas doar opt'' (Sursa: Wikipedia)

 

Despre expoziția - 24 Ianuarie

Avem bucuria de a fi realizat o nouă expoziție în spațiul dedicat din București Mall-Vitan, ceea ce ne onorează. S-a lucrat cu mult spor și dăruire. Am integrat cinci ținute realizate din materiale naturale: paie și flori din bumbac, din articole inspirate din portul popular și anume: bluze tip ie cusute manual sau în gherghef cu fire din bumbac, ori fire metalice, paiete. De asemenea nu lipsesc accesoriile: veste, brâie și catrințe, una mai frumoasă ca cealaltă lucrate manual ori țesute la război. Toate aceste elemente alcătuiesc această minunată expoziție realizată de noi - pentru că iubim cultura românească și ne continuăm misiunea de a duce mai departe simbolistica tradițională. 

Ne reamintim constant cât de vital este pentru noi să ne reîntoarcem mereu la rădăcinile noastre ca popor și la valorile ce ne definesc în esență, dintre care numim: credința și dragostea de țară.

Expoziția este prezentă la etajul 1, în zona centrală - București Mall Vitan.

Rochie midi tip ie din bumbac țesut în război cu motive tradiționale - țesătură veche și aplicații macrame

Catrință veche țesută în război

Brâu din piele naturală, de culoare bej deschis

Bluză tip ie din bumbac cusută manual în gherghef

 

 Vestă din stofă de lână cu inserții vechi țesute în război cu motive tradiționale și blană naturală

Rochie lungă cusută manual cu motive tradiționale

Pantaloni drepți din mikado

Bluză tip ie din bumbac cu mânecile inserate din țesătură veche realizată în război

Bata veche țesută la război

 


Bluză tip ie din bumbac cu broderii de inspirație tradițională brodate computerizat

Vestă scurtă țesută cu inserții de inspirație tradițională

 


Împreună, continuăm să dăm viață unor minunate Povești țesute cu Valori!

 

Gânduri bune,

Echipa Izabela Mandoiu

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down