Menu

Drăgălășenia florilor se întipărește și pe chipul nostru❤

Cinci idei de stilizare pentru paltonul tău de iarnă.

Pe măsură ce înaintăm în toamnă și ne apropiem de iarnă, merită să ne amintim atributele unui pardesiu sau palton de calitate, al cărui aspect se traduce prin bun gust, standarde ale materialului, atenție la finisaje, linie exterioară impecabilă.

 

Țesătura preponderent din fibre naturale (minim 60% lână sau bumbac), un model versatil stilistic (să poată fi purtat și peste o ținută de zi, și peste un costum elegant pentru birou, și peste o rochie elegantă) și longevitatea (croială și culoare care nu depind de trenduri) sunt trei dintre cele mai importante criterii, pragmatice și practice, care fac dintr-o haină de sezon rece o investiție valoroasă, pe termen lung, în garderoba ta.

Lăsând deoparte reperele utilitare prin care verificăm calitatea respectivei haine, în articolul de azi mi-am propus să îți stimulez creativitatea: să îți arăt 5 variante de stilizare pentru paltonul tău de vreme rece.

 

Accesorii colorate.

Accesoriile sunt cheia reinventării stilistice, fără a-ți achiziționa piese noi. Dacă paltonul tău este negru sau gri antracit, o geantă verde smarald, o eșarfă galben solar, o pereche de mănuși albastre sau o beretă roșie sunt accentele care adaugă personalitate acestei haine serioase.

Straturi peste straturi.

Pe sub paltonul tău din stofă poți purta și alte piese, nu doar puloverul clasic! O geacă din denim peste un tricou cu maneci lungi, un sacou din catifea peste o bluză din mătase, o jachetă-vestă din stofă peste o cămașă, o vestă tricotată sau un hanorac din polar fleece sunt patru astfel de variante. Dacă vrei să testezi o variantă, poți adăuga chiar și un strat exterior, pe deasupra paltonului: o vestă matlasată, în aceeași culoare cu paltonul.

 Cu hanoracul la vedere.

Hanoracul tău cel mai colorat, cu sau fară grafisme sau desene simpatice pe piept, nu trebuie păstrat doar pentru serile răcoroase de vară. Poartă-l cu jeanși, pantaloni din piele sau din catifea reiată, și nu uita să lași gluga la vedere: e un efect de stilizare foarte interesant, plus adaugă o pată de culoare.

 

La 4 ace: pe tocuri și la costum.

Sezonul rece nu înseamnă doar ghete, pulovere groase, ținute comode. Inspirat de moda masculină, costumul din 2 și 3 piese (sacou și pantaloni drepți, cu/ fară vestă) a reintrat de câteva sezoane în portofoliul stilistic al doamnelor. A devenit genul de ansamblu vestimentar care îmbină eleganța, confortul și modernitatea, putând fi purtat atât la birou și evenimente profesionale, cât și în timpul liber, ca bază pentru ținute de călătorie sau simple ținute reușite de zi.

De data asta, recomandarea mea este ca pe sub un palton elegant din stofă să îmbraci un costum clasic, cu sacou cambrat si pantaloni drepti, și botine elegante, cu toc fin sau solid. Iar dacă te gândești la ce fel de costum poți asorta adidași sau încălțăminte sport, răspunsul e: la un model modern, cu piese mai largi, lejere.

O singură culoare, din cap până-n picioare.

Este o variantă de stilizare pe care o recomand când paltonul este în orice altă culoare decât negru. Dacă paltonul este bej-camel, roșu, roz, albastru, verde smarald - sau orice altă nuanță din afara gamei neutre -, caută în garderobă piese vestimentare în nuanțe apropiate de cea a mantoului.

O pereche de pantaloni de culoarea ciocolatei, un pulover într-o nuanță de cafea cu lapte și o eșarfă într-un ton de maro-castană creează un outfit rafinat, cu jocuri de texturi și luminozități, care pun în valoare eleganța paltonului bej-camel.

Similar, o fustă plisată vișinie și o helancă într-o nuanță apropiată de vișiniu, completate de cizme înalte negre și o geantă tot neagră, creează fundalul potrivit pentru un palton roșu ca focul. 

 

Apropo, știi care este diferența dintre palton și pardesiu?

Dintre toate, paltonul este cea mai groasă dintre hainele de sezon rece. Lungimea lui coboară întotdeauna sub genunchi, este căptușit, vătuit (dublat cu vatelină) și poate fi din stofă de lână, din cașmir cu lână, din blană (naturală sau artificială). Poate avea o croială foarte elegantă, cu revere ascuțite sau rotunjite, poate fi închis la 2 rânduri de nasturi sau petrecut și prins cu un cordon în talie.

Pardesiul este acea haină croită dintr-o țesătură de grosime medie: nu este nici gros, pentru vreme foarte friguroasă (cum este paltonul sau geaca matlasată), nici subțire, pentru zile cu ploaie (cum este trenciul). Îl alegem pentru mai toate zilele de toamnă, pentru perioada de primăvară cu zile reci și însorite, și mai ales pentru perioadele de tranziție dintre anotimpuri. De multe ori este din stofă de lână, din fibre naturale (lână, bumbac, vâscoză) în amestec cu altele artificiale, poate chiar din piele. Croiala lui variază: de la modele lungi, ultra-elegante, cambrate, încheiate la 2 rânduri de nasturi, până la modele supradimensionate, casual, cu gulere mari și ridicate, cu mâneci trei-sferturi, cu tivul oprindu-se la jumătatea coapsei, inspirate de linia unui kimono, a unui trenci, a unui sacou lung, a unei haine de marinar sau de ofiţer în armată. Pardesiul este o piesă influențată de tendințe, de aceea îl găsim colorat sau cu diverse imprimeuri (carouri mari, imprimeu leopard, patchwork, jacquard, floral, abstract).

 

De reținut:

Țesătura preponderent din fibre naturale (minim 60% lână sau bumbac), un model versatil stilistic (să poată fi purtat și peste o ținută de zi, și peste un costum elegant pentru birou, și peste o rochie elegantă) și longevitatea (croială și culoare care nu depind de trenduri) sunt trei dintre cele mai importante criterii, pragmatice și practice, care fac dintr-o haină de sezon rece o investiție valoroasă, pe termen lung, în garderoba ta.

Articol scris de către draga noastră:
Irina Markovits
Consultant Vestimentar
Stilist Personal
Cuvinte frumoase primite de la voi❤:
Deosebit

Croit cu atentie si dragoste. Multumesc, Izabela pt lucrurile deosebite!

Elena Negotei

 

Great experience!

To wear Izabela Mandoiu is always a joy for me!

Gabriela Blaga

 

Pozitiv

Imi place mult materialul pardesiului, culoarea este mai frumoasa decat in poze.
Singurul lucru care mi.ar fi placut sa aiba in nasture/capsa.
Dar e superb😍

Andreea Zosin

 

 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down