Menu

Design vestimentar și broderie computerizată

Design vestimentar

La început, cel ce făcea articole de îmbrăcăminte era numit croitor de haine. În secolul XIX, Charles F. Worth (1826 - 1895) este numit primul creator al conceptului de couturier, un englez ce locuia în Paris, fiind considerat "Le Pere de Haute Couture". El și-a creat propria casă de modă sub marca "House of Worth", având un număr mare de croitorese ce lucrau pentru el, astfel reușea să execute haine diferite față de cele obișnuite pentru toți cei care îi călcau pragul. Acest subiect îl vom dezvolta într-un viitor articol.

Am menționat un pic din istoria design-ului vestimentar pentru a accentua faptul că această activitate implică parte de creație pe lângă execuția practică a unui articol de îmbrăcăminte.Totul începe cu o idee, se creează ușor ușor formele, liniile, culorile, texturile - procesul de creare a unui nou model se naște cu creionul în mână.

Natura - sursă de inspirație

Înainte de a desena însă, este de spus faptul că natura a fost și este mereu o sursă de inspirație pentru creatorul Izabela Mandoiu. Plimbările prin spațiile verzi atât urbane cât și în zonele rurale și mai ales la munte, o ajută la înmagazinarea a câtor mai multe imagini pline de culoare și idei. Tot din natură s-au inspirat și femeile de la sat ce au cusut încă din vechi timpuri straiele pe care urmau să le poarte în zile de sărbătoare, în ziua nunții sau în alte zile importante din viața satului. Iile, cămășile, catrințele și toate celelalte elemente ce alcătuiesc portul nostru popular sunt "pictate" de mâinile lor iscusite cu ajutorul acului și a ațelor multicolore, cu diferite simboluri tradiționale: crucea, liniile, linia șerpuită, brăduțul, spirala, rombul, cercul, melcul, trifoiul cu patru foi, motive florale, spicul de grâu, steluțele, strugurii, clopoțeii, etc.

Motivele florale din broderiile noastre

''Vrem să înfrumusețăm fiecare purtătoare a brandului Izabela Mandoiu și să ducem mai departe simbolistica tradițională românească. Creăm cu drag povești țesute cu valori și vrem ca fiecare ținută să confere motive de fericire'' - Izabela.

Acesta fiind scopul principal al activității atelierului nostru, se creează în fiecare colecție modele ce conțin broderie cu motive tradiționale, iar cel mai des utilizate sunt motivele florale. Sunt încărcate de o frumusețe deosebită, sunt îndrăgite de către voi și vor fi mereu o opțiune pentru broderiile computerizate realizate de către noi.

Broderie computerizată

Această inovație a secolului în care trăim - broderia computerizată - înlocuiește broderia manuală, astfel încât să se poată realiza mai multe modele într-un timp mai scurt față de coaserea manuală. Fiecare își are rostul și frumusețea ei. Colecțiile Izabela Mandoiu se împart în două categorii: Demi-Couture - aici fiecare articol este cusut manual de către femeile minunate de la sat cu care colaborăm și "Ready to wear" - articole realizate direct în atelier piesă cu piesă, dintre care o o parte dintre ele au prevăzut în design broderia automatizată.

Detaliem mai jos câteva avantaje ale acestei alegeri:

- oferă un impact vizual puternic

- mașina execută cu acuratețe modelul ales

- se pot realiza în serie mai multe modele, astfel livrăm mai repede articolele comandate de către voi

- modelul brodat, mișcat în diferite unghiuri de lumină oferă strălucire și prestanță

- se poate broda pe o gama foarte mare de textile ca și suport

 

Rochii și bluze înfrumusețate prin brodat

Colecțiile prezente în portofoliul Izabela Mandoiu cuprind multe modele de rochii cu broderie automatizata, de asemenea și bluze. Haideți să vedem câteva dintre ele:

 

"Material foarte confortabil. Broderie superba. Culoare vie - Anișoara Anuța"

Rochie de lungime midi, din jerse dens, cu fustă amplă. Bustul este brodat computerizat în nuanțe de auriu și ivoire, cu o broderie inspirată din motivele tradiționale românești. Se închide cu fermoar ascuns pe partea din spate.

 

Rochie tip ie din in alb răcoros cu mâneci evazate, brodate cu broderie computerizată în culoare neagră. În partea de jos prezintă inserții macrame și volan. Se poate lega în talie cu cordon.  

 

 O rochie spectaculoasă realizată din vâscoză, cu volane diafane și aplicații macrame. Bustul este brodat cu un trandafir de culoare albă. Talia este evidențiată tot prin banda macrame. 

 Rochie tip ie, de lungime midi, realizată din lâna merin cu mâneci largi brodate computerizat. Volan în partea de jos și la terminatia mânecilor. Se strânge la gât cu șnururi din bumbac cu ciucuri. 

 

Dragilor, vă mulțumim dacă ați parcurs până la capăt și acest articol. Noi cu drag croim, cu drag livrăm și tot cu drag scriem aceste cuvinte în speranța că vă vor fi de folos.

Îndemnul nostru: Să apreciem mai mult afacerile locale, ce sunt preocupate să aducă plus valoare în viețile noastre, prin constanta îmbunătățire a aparaturii cu care lucrează în atelier și păstrarea unui standard înalt de calitate.

 

 

Cu prețuire,

Oana - Atelier Izabela Mandoiu

🌹

 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down