Menu

Prier vine cu reduceri de până la -40%❤

Colecția de iarnă 2023 Izabela Măndoiu

Noua Colecție - 44 piese clasice

Veți fi de acord cu mine, după ce veți fi răsfoit catalogul colecției de iarnă Izabela Măndoiu: este o colecție distinsă, care numără peste 40 de piese clasice, în care se îmbină linii elegante și aspecte practice potrivite garderobei unei femei active.

Nu lipsesc elementele semnăturii stilistice ale Izabelei (broderiile meșteșugite, inspirația din portul tradițional românesc), rochiile de ocazie perfect adecvate atmosferei de Sărbători si țesăturile luxoase (catifea, tafta, dantelă). Ca în fiecare colecție, un anume detaliu este declinat și repetat în forme variate. De această dată, e vorba de atenția acordată zonei umerilor: fie printr-un splendid decolteu asimetric, care înfrumusețează o rochie pe corp, fie prin armonizarea unor mâneci bufante cu un decolteu V larg.

Stilul clasic-feminin

Toate piesele, fără excepție, se remarcă prin stilul lor clasic-feminin, imposibil de fixat în timp, astfel încât vor putea fi purtate ani în șir fără să își arate vârsta. Parte din longevitatea lor este dată de cromatică predominant neutră - rochii negre, fuste albe și negre, mantouri și pantaloni largi gri, bluze albe, haine matlasate în bleumarin și vișiniu -, cărora li se adaugă o paletă de culori specifice sezonului: roșu, verde smarald, albastru, roz intens.

Un alt lucru remarcabil, ce ține de conceptul noii colecții, este puzzle-ul stilistic: calitatea acestor piese de a se asorta (aproape) toate între ele și, deși nu sunt toate de bază, se pot combina cu orice dețineţi în propria garderobă. Altfel spus, Izabela Măndoiu vă ajută să construiți bazele unei garderobe-capsulă, în care o bluză din dantelă albă poate fi purtată și cu jeanși, și cu pantalonii largi din stofa gri, iar fusta neagră lungă, cu șireturi de catifea, poate fi asortată și cu o helancă, și cu un sacou din catifea.

Paltoane, jachete & veste

Le împart în 4 categorii distincte.

Paltoanele midi (două modele gri petrecute, un al treilea negru, cu o croială simplă și cu spatele brodat) și scurtele matlasate, cu gulere supradimensionate (în variante de bleumarin, roz închis, negru) sunt genul de haine de exterior care vor fi purtate peste ținute zilnice, din noiembrie până la finalul lui martie.

Paltoanele foarte lungi, cu linie similară unei cape romantice și din stofă de lână 100%, se cer purtate în serile când ținuta ta include o rochie la fel de lungă, pantaloni foarte largi din catifea sau o fustă amplă, al cărei tiv mătură pământul. Pe lângă clasicul negru, același model e disponibil într-o nuanță strălucitoare de verde smarald, cu broderia de pe spate reprezentând Copacul Vieții, simbol preluat din folclorul românesc.

Patru veste cochete și practice - două ilice scurte și colorate (verde smarald și roz), cu margini îmblănite și alte două veste lungi - sunt posibile piese de îmbrăcare în straturi. Primele două pot fi pata de culoare peste ținute negru complet, iar celelalte suplimentează confortul termic într-o zi friguroasă de iarnă.

În sfârșit, două paltoane alb-crem, ambele tot din stofă de lână 100%. Pretențioase și rafinate prin cromatică, în orice zi se vor distinge într-o mare de mantouri gri și negre. Însă le-aș rezerva pentru o ocazie specială, poate chiar pentru ziua cununiei, dacă te căsătorești în această iarnă.

Rochiile de zi

Rochiile din această colecție rămân fidele esteticii pentru care este cunoscută Izabela. Frumoase prin simplitatea lor, cu croieli pe lângă corp sau derivate din rochia-cămașă, întotdeauna cu lungime midi, declinate în câteva culori-cheie. Am remarcat cu plăcere cele trei rochii-cămașă (pe negru, verde smarald și albastru închis, fiecare cu broderii pe piept), însă m-au impresionat cele două rochii (una roșie, una neagră) cu decolteu asimetric și mâneci bufante. Poate e felul în care linia decolteului contrastează cu finețea pielii și a claviculei devoalate, poate e modul în care mâneca bufantă îmbogățește simplitatea conturului rochiei... Nu știu ce e, dar acest model intră în topul celor 3 piese preferate de mine din colecție.

Articole de bază

Este o categorie rareori regăsită în colecții de designer, însă recunoști aceste piese când le vezi. Includ aici fustele midi de zi, pantalonii largi gri din stofa de lana și bluza albă din organza cu mâneci brodate. Sunt genul de piese aparent simple și neutre, puse în valoare de un element de design (pliseuri, broderie, un șliț frontal bine plasat). Calitatea lor se relevă în funcție de cum le veți asorta: pantalonii cu niște pantofi negri din lac cu talpă groasă, fusta albă cu o helancă neagră și un colier auriu masiv, bluza din organza cu jeanși si un sacou din catifea... Mai adaug aici pantalonii largi negri din vâscoză, care sunt eleganță pură și vor arăta fantastic în combinație cu un cardigan decupat în stil Chanel.

 

Rochiile & fustele de ocazie

Am lăsat la final această categorie, pentru că aici am selectat ceea ce puteți considera "investiții pe termen lung". E vorba de piese pentru garderoba festivă. Sigur că sunt de prețuit pentru perioada Sărbătorilor, însă gândiți-vă la ele drept piese pentru orice eveniment formal care va apărea în calendarul familiei de acum încolo, in orice anotimp: zile de naștere, gale de business, cine protocolare, botezuri, petreceri de absolvire, aniversări și, desigur, ceremonii civile și religioase.

Dacă sunteți în căutarea unei rochii romantice, care să atragă prin strălucire și culoare, recomandarea mea este să alegeți unul din cele trei modele midi de prințesă - roz fucsia, rose și roz lemn-de-trandafir -, a căror croială se potrivește tuturor siluetelor și vârstelor.

Pentru acelea dintre voi care preferă o apariție discretă, sugestia mea este să alegeți o rochie neagră. Rochia neagră (The Little Black Dress), care nu trebuie să fie neapărat "mică"! Cea lungă din tafta, cu mâneci brodate, este spectaculoasă fără a fi ostentativă, și este cea mai comodă soluție pentru o seară specială. Cea midi, cu umerii decupați și fusta amplă, poate fi purtată chiar și la petrecerea firmei și aș asorta-o cu sandale argintii cu platformă, ca să iasă din tipare. Iar preferata mea, deși nu e rochie, este fusta neagră maxi, a cărei talie este prinsă cu șireturi din catifea. Pentru mine este cea mai versatilă piesă de ocazie, pe care o văd purtată și cu o capă de blană, și cu o geacă de piele, și cu un pulover din cașmir, și cu un simplu tricou alb.

În sfârșit, în colecția de sezon rece a Izabelei Mandoiu și-au făcut loc și câteva rochii albe. Delicate, romantice și ultra-feminine, sunt destinate mireselor din această iarnă. O dată finalizată accesorizarea prin bijuterii, tot ce mai au nevoie este un buchet de flori invernal, în care trandafiri, lisianthus și anemone de culoarea fildeșului stau pitiți între crenguțe de brad, flori de ceară și frunze de eucalipt.

 

De reținut:

Un alt lucru remarcabil, ce ține de conceptul noii colecții, este puzzle-ul stilistic: calitatea acestor piese de a se asorta (aproape) toate între ele și, deși nu sunt basic, se pot combina cu orice dețineţi în propria garderobă. Altfel spus, Izabela Măndoiu vă ajută să construiți bazele unei garderobe-capsulă, în care o bluză din dantelă albă poate fi purtată și cu jeanși, și cu pantalonii largi din stofa gri, iar fusta neagră lungă, cu șireturi de catifea, poate fi asortată și cu o helancă, și cu un sacou din catifea.

Articol scris de către draga noastră:
Irina Markovits
Consultant Vestimentar
Stilist Personal

 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie aprobat inainte sa fie publicat.

Language
English
Open drop down